Ga direct naar de inhoud
CHARLOTTE

Charlotte van Winden

Mijn naam is Charlotte van Winden en ik ben beeldend kunstenaar en initiatiefnemer, ik werk zowel vanuit atelier als midden in de maatschappij zoals met basisscholen of in verschillende collectieven. Mijn autonome werk kenmerkt zich door een geënsceneerd karakter waarmee ik fantasie en werkelijkheid door elkaar heen verstrengel vanuit een filosofische fascinatie. Video, performance, publicatie en totaal-installatie zijn vormen waar ik veel mee heb gewerkt. Daarnaast experimenteer ik graag met andere technieken en ambachten, zo ben ik momenteel gek van de techniek “tuften” waarmee ik tapijten maak op basis van mijn tekeningen.

Voor de cursus 'Tekenen en Schilderen' vind ik het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met verschillende vaardigheden en materialen zodat zij die vervolgens eigen kunnen maken. Ook vind ik het belangrijk dat kinderen zich aanleren om oorspronkelijk te zijn in hun ideeën en daarmee veel experimenteren.

De lessen zijn gevarieerd doordat we elke les met verschillende materialen aan een opdracht werken. Zo zullen we de ene keer met inkt of ecoline werken en de week erop met houtskool of cut-outs. Af en toe een uitstapje naar 3D zoals textiel of klei of een ander materiaal dat bij een leuke opdracht hoort.

Wat betreft mijn achtergrond ben ik multidisciplinair; na de middelbare school voltooide ik eerst de bachelor Algemene Cultuurwetenschappen met cultuurfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en ging gelijk erna naar de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag waar ik autonome beeldende kunst studeerde. Om mijn lesaanbod voor kinderen te ontwikkelen volgde ik de Master BIK (Beroepskunstenaar in de Klas) aan de Hogeschool van de Amsterdamse Kunsten.