Ga direct naar de inhoud
Creëren, inspireren en leren

Voortgezet onderwijs

Trias geeft samen met de school vorm aan culturele projecten in het voortgezet onderwijs. Van een eenmalige workshop of een culturele dag voor de hele school, tot een structureel programma. We zoeken aansluiting bij de thema’s die behandeld worden in CKV lessen. Zo kunnen thema’s als street art en community art bijvoorbeeld worden afgesloten met een workshop Graffiti waarin leerlingen actief aan de slag gaan en een kunstwerk maken voor de school.

Leerlijn Urban Culture
In nauwe samenwerking met twee scholen in Rijswijk en het HipHopHuis Rotterdam, heeft Trias een doorlopende Leerlijn Urban Culture ontwikkeld voor de eerste twee jaren van het VMBO. De jongerencultuur in de stedelijke omgeving vormt het uitgangspunt. Het lesprogramma is een uitwerking van de visie van de scholen op talentontwikkeling.

Groeiend zelfvertrouwen
Ook de podiumkunsten of muziekonderwijs zijn perfect om in het voortgezet onderwijs in te zetten. In onze theaterlessen worden niet alleen vaardigheden aangeleerd om een rol neer te zetten, maar stimuleren we jongeren ook zelfvertrouwen te hebben en zichzelf te presenteren. We doen een beroep op de taalvaardigheden en leren jongeren uitdrukking te geven aan dat wat er in ze leeft. Zo kan een korte kennismaking met Trias voor de leerlingen en daarmee voor de school veel opleveren.

Bij het aanbod in het voortgezet onderwijs kijken we allereerst naar de bestaande kunst en cultuurlessen op de school en naar de leerlingenpopulatie. Op basis daarvan richten we in nauwe samenwerking een project, inspiratiemiddag of langer lopende lessenreeks in.

CJP Cultuurkaart
Trias is een officiële aanbieder van CJP activiteiten. Workshops en lessen die wij bieden, kunnen worden betaald met de CJP cultuurkaart.