Ga direct naar de inhoud
We helpen je graag

Klantenservice

Inschrijven & Contact

Trias, Centrum voor de Kunsten | Huis van de stad Rijswijk 
Generaal Spoorlaan 2
2283 GM Rijswijk 
trias@stichting-trias.nl

Hulp nodig bij inschrijven? Of heb je een andere vraag?
Wij zijn maandag t/m vrijdag goed bereikbaar via trias@stichting-trias.nl. De administratie is telefonisch bereikbaar op: 

 • Maandag 10:30 - 19:00 uur 
 • Dinsdag 9:00 - 19:00 uur 
 • Woensdag 9:00 - 19:00 uur 
 • Donderdag 9:00 - 19:00 uur 
 • Vrijdag 9:00 - 17:30 uur 

Bel ons via telefoonnummer: 070 396 92 66. Kijk ook naar de meestgestelde vragen hieronder.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Ik wil een proefles volgen, wat moet ik doen?

Je kan voor alle groepslessen een gratis proefles aanvragen (mits plek) via trias@stichting-trias.nl

Hoe schrijf ik in?

Kies een cursus in ons cursus overzicht. Dat is het snelst en je bent direct verzekerd van een plek. Heb je hulp nodig bij het inschrijven? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via trias@stichting-trias.nl of bel ons op het nummer 070 396 9266. 

Kan ik instrumenten huren bij Trias?

Op het online inschrijfformulier geef je aan of je een huurinstrument wilt. Na je inschrijving sturen wij je een plaatsingsbericht toe. Voor aanvang van je eerst les kan je bij de administratie van Trias een huurovereenkomst tekenen. Er is een borg van €25. Dit kan alleen gepind worden.

 • Akoestisch gitaar: €60
 • Elektrisch gitaar of basgitaar (excl. snoer en versterker): €60
 • Dwarsfluit: €80
 • Saxofoon: €140
 • Oefenharp: €86
 • Viool: €120 (Trias heeft halve violen, een kleinere uitvoering viool, speciaal voor kinderen)
 • Elektrisch drumstel: €200 (€100 borg) of optie huurkoop: €400 na 2 jaar huren eigendom
 • Keyboard: €120 (€50 borg)
 • Naaimachine: €120 (€50 borg)

Ooievaarspashouders Cursisten die in het bezit zijn van een Ooievaarspas, krijgen op vertoon van hun pas vrijstelling van de huurkosten. Zij betalen alleen de borg. Instrument kopen? Download hier onze instrumentadviezen bij de aanschaf van een instrument. Let op! In alle gevallen geldt dat je het beste kunt wachten tot de lessen starten om persoonlijk advies te krijgen van de docent.

Hoe geef ik wijzigingen door?

Wijzigingen van je contactgegevens kun je doorgeven door een e-mail te sturen naar trias@stichting-trias.nl. Het is belangrijk dat we over de juiste contactgegevens beschikken, zodat we je een e-mail of een sms kunnen sturen in het geval van presentaties of lessen die niet doorgaan.

Kan ik tussentijds uitschrijven voor een cursus?

Uitschrijvingen worden verwerkt conform onze algemene voorwaarden, dat betekent dat verhuizing buiten de regio en een medische indicatie legitieme redenen zijn voor uitschrijving. Andere redenen van uitschrijving komen niet in aanmerking voor restitutie. Uitschrijven kan alleen schriftelijk door een e-mail te sturen naar trias@stichting-trias.nl. Mondeling doorgeven is geen geldige uitschrijving.

Mijn kind vindt/ ik vind de cursus niet leuk, wat nu?


Betalen

Hoe en wanneer kan ik betalen?

Voor aanvang van de cursus (in september of oktober), ontvangt je per e-mail een factuur. Zorg ervoor dat het e-mailadres goed is ingevuld bij de inschrijving. Zodra de factuur is ontvangen dien je het openstaande bedrag over te maken, of in het geval van een ooievaarspas, de pas te laten scannen bij de administratiebalie. Mocht je de factuur niet hebben ontvangen, laat het ons zo snel mogelijk weten via trias@stichting-trias.nl, dan zorgen wij ervoor dat de factuur opnieuw wordt verstuurd naar je. 

Ik schrijf later in het cursusjaar in, betaal ik dan het volledige cursusbedrag?

Bij inschrijving na aanvang van de jaarcursussen is tot 1 november het gehele lesgeld verschuldigd. Vanaf 1 november worden de resterende lesmaanden van de betreffende jaarcursus in rekening gebracht, ongeacht de startdatum in een maand. Voor de korte cursussen wordt het gehele lesgeld in rekening gebracht, ongeacht het aantal lessen dat wordt gevolgd met uitzondering van de korte cursussen van twee aaneengesloten schoolperiodes, die 14 of 15 lessen omvatten. In dat geval geldt dat u bij instroom vóór de 8e of 9e de les het gehele lesgeld verschuldigd bent. Vanaf de 8e/9e les wordt de helft van het lesgeld in rekening gebracht.


Ooievaarspas 

Hoe werkt de Ooievaarspas?

Gebruik de Ooievaarspas om lessen te volgen bij Trias. Voor de Ooievaarspas verleent Trias 100% korting aan kinderen (regeling Kinderen Doen Mee) via de webkassa. Kinderen tot 18 jaar kunnen kiezen voor één gratis sportactiviteit en één gratis culturele activiteit. Daarnaast kunnen zij gratis zwemles volgen.

 1. De cursist moet in het bezit zijn van een geldige Ooievaarspas die gescand moet worden. Het scannen kan na ontvangst van de factuur in oktober bij de administratie in Rijswijk. Let op! Het scannen moet binnen het desbetreffende cursusjaar plaats vinden en uiterlijk voor 1 juni, anders vervalt het recht op korting en dient het bedrag uit eigen middelen betaald te worden.
 2. Een cursist kan 1 cursus per cursusjaar volgen tot een bedrag van €340,-. Een tweede cursus kan voor 50% vergoed worden. 
 3. Bij het scannen geeft het systeem van de Ooievaarspas aan hoeveel de korting is. Daarom kunnen wij niets toezeggen over de hoogte van de korting. Volgt de cursist bijvoorbeeld ook nog elders een cursus op cultureel gebied, en is de pas daar al gescand, dan zal de korting 50% bedragen.
 4. Een volwassene kan 1 cursus per cursusjaar volgen. De korting bedraagt 50% tot een maximum van €170.
 5. De kortingen met de Ooievaarspas gelden alleen voor groepslessen.

Kijk op www.ooievaarspas.nl voor meer informatie.

Gemiste lessen

Hoe meld ik mij af voor een les?

Ben je ziek of verhinderd en kun je de les niet bijwonen? Meld je dan altijd af door een e-mail te sturen naar de klantenadministratie via trias@stichting-trias.nl.

Kan ik een les inhalen?

Inhalen is helaas niet mogelijk. Natuurlijk kun je altijd overleggen met de docent over de gemiste inhoud, zodat je thuis kunt oefenen.


Overige vragen

Waar vind ik de algemene voorwaarden van Trias?

Hier vind je de algemene voorwaarden van de groepslessen en hier de algemene voorwaarden van de privélessen.

Hoe blijf ik op de hoogte van alle Trias activiteiten?

Het makkelijkste is het om te abonneren op onze digitale nieuwsbrief, schrijf je hier in. Daarnaast is Trias ook te vinden op Facebook, Instagram, Youtube en X.

Op welke locaties geeft Trias les?

In de vrije tijd geeft Trias les in haar gebouw aan de Generaal Spoorlaan 2 in Rijswijk, In Leidschendam-Voorburg heeft Trias de Jeugdtheaterschool in Theater Ludens (Voorburg) en het Veur Theater (Leidschendam), daarnaast is er de Wijkmuziekschool in Voorburg (Spinozalaan 175) en Leidschendam (Dobbelaan 4 of Burgemeester Roeringlaan 6). Daarnaast geeft Trias op alle scholen les onder onderwijstijd en is Trias regelmatig actief op andere locaties voor workshops of evenementen.

Tips of suggestie?

We staan altijd open voor feedback, heb je een tip of suggestie, dan horen we deze graag! Mail trias@stichting-trias.nl of bel  070 396 9266.