Trainingen onderwijs

Cultuureducatie geeft kinderen onvergetelijke ervaringen. Het inspireert, stimuleert en motiveert. Wij delen graag onze expertise en organiseren scholing voor groepsleerkrachten uit het (speciaal) basisonderwijs.

Trainingen kunnen op maat worden gemaakt voor individuele leerkrachten of voor het hele team. Als team de aandacht vestigen op meer muziek? Of onderzoekend leren in de klas voorop stellen? Het beeldend onderwijs op school een impuls geven? Neem contact met ons op voor een voorstel op maat, we maken graag een offerte.

Daarnaast biedt Trias op verschillende locaties een aantal trainingen aan, die toegankelijk zijn voor leerkrachten uit het BO en het SBO. Neem contact met ons op via onderwijs@stichting-trias.nl.

ICC-CURSUS v.a. 10 januari 2023 ↓

Wil jij ook een cultuurplan schrijven voor je school? Ben jij op zoek naar manieren om te werken aan draagvlak voor cultuureducatie binnen jouw team? Wil jij werken aan jouw eigen competenties als cultuurcoördinator? Dan is deze cursus bedoeld voor jou!

De ICC-cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten op dinsdagmiddag van 15:30 – 17:15u en één uitgebreide congresdag. Tijdens de cursus werken we aan het schrijven van een cultuurplan voor jouw school. We brengen in kaart wat er al gebeurt op het gebied van cultuur en beschrijven de ambities van de school. Daarnaast maak je kennis met de culturele mogelijkheden binnen de gemeente en leer je verschillende cultuuraanbieders en – instellingen kennen. Je werkt aan jouw competenties als cultuurcoördinator en je leert hoe je kunt werken aan draagvlak. Dat doen we via presentaties en allerlei actieve werkvormen. Als er recent al een cultuurplan is geschreven op jouw school, dan krijg je een vervangende opdracht, zodat je toch je certificaat kunt halen. Aan het einde van de cursus is je cultuurplan af, is het goedgekeurd door de ICC-trainer en ontvang je het landelijke ICC-certificaat.

VOOR WIE: Groepsleerkrachten (speciaal) basisonderwijs
LOCATIE: Trias, Generaal Spoorlaan 2, Rijswijk
DOCENT: Fien Kester
LESDAG EN TIJD: Dinsdag van 15:45 – 17:30 uur
EERSTE LES: 10 januari 2023
OVERIGE LESDATA: 24 jan, 7 feb, 21 feb, 14 mrt, 28 mrt, 11 apr, 18 apr, 9 mei, 16 mei en een congresdag (datum n.t.b.)
KOSTEN: €300 per deelnemer

De cursus gaat door bij minimaal 4 cursisten, maximaal kunnen er 12 cursisten meedoen. Meld je vóór 1 december 2022 aan door te mailen naar: fienkester@stichting-trias.nl.