Saxofoon

Lesvorm(en) Individueel Groepsles
Dag(en) maandag
Aantal lessen min. 33 lessen (jaarcursus) of op aanvraag (privéles)
Tarief €350 (t/m 22 jaar) of privéles tarief
Docent(en) Rachel van Asten
Ooievaarspas Op vertoon van de Ooievaarspas verleent Trias eenmalig 100% korting. Ga voor de voorwaarden naar www.stichting-trias.nl/ooievaarspas

Wil je saxofoon leren spelen bij Trias en de show stelen op het podium, schrijf je dan nu in! De saxofoon is weer helemaal terug van weggeweest. Opnieuw in de hitparades en veel te horen als live ondersteuning van een dance DJ. Daarnaast hoor je de saxofoon terug in jazz, pop of klassiek. Je speelt zowel samen als solo.

CURSUSSEN 2022-2023

• Jaarcursus: vanaf maandag 29 augustus 2022 | 16.00 | 50 min
Beginners

Tijdens de eerste lessen ontdek je het instrument door het maken en spelen van eigen muzikale verhaaltjes, door liedjes op gehoor na te spelen en door een begin te maken met het notenschrift. Het leren lezen van noten gebeurt vervolgens op een speelse manier door elke noot een naam te geven.

Het spelen met de juiste handhouding is heel belangrijk. Daar wordt vanaf het begin veel aandacht aan besteed. Beide handen zijn even belangrijk en de linker- en rechterhand doen vanaf de eerste les ook allebei mee.

Wanneer de basis dan redelijk aanwezig is wordt het spelen van liedjes vanaf het notenschrift afgewisseld met het leren improviseren en het maken van eigen liedjes. Zoals voor elk instrument geldt is het belangrijk dat de liedjes, techniek en handhouding die in de les geleerd zijn, thuis worden geoefend.

Gevorderden

Heb je minimaal 1 jaar muziekles gevolgd en wil je verder? Voor de meeste muziekcursussen geldt dat je online inschrijft op een gevorderden cursus. Je geeft op het online inschrijfformulier je beschikbaarheid aan en je wordt geplaatst naar leeftijd en niveau.

Iedereen kan een privéles aanvragen bij Trias. In een privéles is er meer individuele aandacht. Sommige leerlingen vinden dat prettiger. Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden.

PROEFLESSEN PRIVÉ
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €30. Volwassenen betalen €36. Je kunt betalen met pin.

Later instromen

Instromen in bijna alle jaarcursussen kan het hele jaar door, mits er plek is in de les. Bekijk de cursussen op de website en vraag een proefles aan. Instromen bij jaarcursussen met groepslessen muziek of zang kan tot 1 februari. Om in te stromen bij muziek of zanglessen is maatwerk nodig: meer informatie >>

Huurinstrumenten

Wil je thuis oefenen maar heb je geen saxofoon? Geen zorgen, je kunt bij ons een saxofoon lenen. Het tarief voor het huren van een saxofoon bedraagt €140,-. Vink deze optie aan bij je inschrijving.

Leerplan

Op 2 mei verhuist Trias naar het Huis van de Stad van Rijswijk. Dit is het prachtig gerenoveerde oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan 2, tegenover de Rijswijkse Schouwburg. Het Huis van de Stad wordt het vaste onderkomen van Trias, de Bibliotheek, Welzijn Rijswijk en de gemeente. Houd er rekening mee dat alle Trias cursussen in Rijswijk vanaf de meivakantie in het Huis van de Stad plaatsvinden en niet meer aan de Cor Ruysstraat. Bekijk hier het volledige nieuwsbericht.

Trias Music Fest

Altijd al in een band willen spelen? Dat kan! Trias stimuleert groepslessen en sessies. Daarom kunnen muziekleerlingen elke schoolvakantie deelnemen aan de Trias Music Fest (TMF). Spelen in een band draagt namelijk bij aan de onderlinge verbondenheid en stimuleert samenwerking, waardering en begrip voor elkaar.

De cursisten verzinnen een eigen bandnaam, repeteren samen in één dagdeel en werken aan een echte performance. Aan het einde van de dag treden de cursisten op voor het publiek in de studio van Trias. Ouders, broertjes en zusjes mogen komen kijken!

Het is voor de leerlingen natuurlijk heel spannend om 'echt' op te treden. Door de voorstelling direct na de bandsessies te doen, zorgen we ervoor dat de leerlingen goed voorbereid en geconcentreerd zijn. We werken echt naar de voorstelling toe. Zo wordt het voorspelen nog leuker en worden de leerlingen gemotiveerd om vaker te willen optreden.

De vakanties waarin het wordt georganiseerd:
Herfstvakantie (25 & 26 oktober*): Leerlingen vanaf 1 jaar ingeschreven
Voorjaarsvakantie (28 feb & 1 maart): Alle leerlingen
Meivakantie (25 & 26 april): Alle leerlingen
Zomervakantie (11 & 12 juli): Ale leerlingen

* Alle genoemde data is onder voorbehoud.
Deelname is gratis. De TMF-banddag is voor iedereen al 1 jaar een cursus muziek hebben gevolgd. Aanmelden voor de volgende editie? Stuur een e-mail naar isoldetroost@stichting-trias.nl.