Kleuterharp

Aantal lessen startcursus: 8 / vervolgcursus: 30
Tarief startcursus: €65 / vervolgcursus: €285
Docent(en) Annelies Kole
Ooievaarspas Op vertoon van de Ooievaarspas verleent Trias eenmalig 100% korting. Ga voor de voorwaarden naar www.stichting-trias.nl/ooievaarspas

De fantasie fungeert tijdens deze cursus als drijvende kracht.

De harp bestaat in verschillende soorten en maten. Bij kleuterharp krijgen de kinderen les op een harp met 20 snaren (tafelharp of troubadourharp). Muziekstukken zijn eigenlijk verhalen en de harp is het instrument waarmee we die verhalen gaan vertellen. Al spelen op de harp ontdekken we samen dat muziek hoog en laag, kort en lang, hard en zacht, langzaam en snel kan klinken. Al spelend leren de kinderen deze klankeigenschappen herkennen en gebruiken. En zo leren zo ook al de notennamen en ritmenotatie.

De fantasie fungeert tijdens deze cursus als drijvende kracht. Deze cursus heeft een duidelijke structuur, de kring is de basis, er is veel aandacht voor beweging, niet lang stilzitten, positieve beloning, improviseren.

CURSUSSEN 2022-2023

• Startcursus vanaf 31 augustus 2022
  • Vervolgcursus vanaf 3 november 2022

Iedereen kan een privéles aanvragen bij Trias. In een privéles is er meer individuele aandacht. Sommige leerlingen vinden dat prettiger. Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden.

PROEFLESSEN PRIVÉ
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €30. Volwassenen betalen €36. Je kunt betalen met pin.

Later instromen

Instromen in bijna alle jaarcursussen kan het hele jaar door, mits er plek is in de les. Bekijk de cursussen op de website en vraag een proefles aan. Instromen bij jaarcursussen met groepslessen muziek of zang kan tot 1 februari. Om in te stromen bij muziek of zanglessen is maatwerk nodig: meer informatie >>

Huurinstrumenten

Wil hij of zij thuis oefenen maar is er geen harp beschikbaar? Geen zorgen, je kunt bij ons een harp lenen. Het tarief voor het huren van een oefenharp bedraagt €86,-. Vink deze optie aan bij je inschrijving.

Leerplan

Trias heeft jarenlange ervaring met lesgeven. Onze cursisten leren muziek op een instrument, krijgen zangles of gebruiken de computer om muziek te produceren. Tijdens de lessen maakt Trias gebruik van vier ontwikkelingsniveaus: oriënteren, ontwikkelen, bekwamen en excelleren

Aan de hand van alle disciplines die Trias de cursisten biedt, loop je individueel een ontwikkelingsfase door. De manier waarop en het tempo waarin je deze fase doorgaat, hangt af van de hoeveelheid oefening en aanleg van de cursist. De docent kijkt bij elke cursist welk onderdeel de meeste aandacht nodig heeft of wat past bij de diegene om een goeie aansluiting te vinden. Lessen worden aangeboden in groepsverband, maar ook privélessen.

Gedurende cursusjaar komen de volgende aandachtspunten aan bod: samenspelen, oefenen van vaardigheden, noten lezen en schrijven, noten lezen en schrijven, zelf bedenken en uitvoeren en presenteren, reflecteren en ontmoeten. De docent weet uiteraard welke vaardigheden er nodig zijn om een instrument zo goed mogelijk te leren bespelen en computerprogramma zo makkelijk mogelijk te begrijpen. De lessen worden op zo’n manier ingericht, dat de expertise van de docent duidelijk naar boven komt. Echter, gaat dit niet zonder oefenen. Ook geld hier: oefening baart kunst. De omgeving waar de cursist zich bevindt, kan hierbij helpen om zinvol en met plezier te oefenen.