Ga direct naar de inhoud
Speel mee!

Kleuterharp

Lesvorm(en) Groepsles
Dag(en) donderdag
Aantal lessen startcursus: 8 / vervolgcursus: 29
Tarief startcursus: €70 / vervolgcursus: €355
Docent(en) Annelies Kole
Ooievaarspas Scan de Ooievaarspas en ontvang eenmalig 100% korting. Ga voor de voorwaarden naar www.stichting-trias.nl/ooievaarspas

De fantasie fungeert tijdens deze cursus als drijvende kracht.

De harp bestaat in verschillende soorten en maten. Bij kleuterharp krijgen de kinderen les op een harp met 20 snaren (tafelharp of troubadourharp). Muziekstukken zijn eigenlijk verhalen en de harp is het instrument waarmee we die verhalen gaan vertellen. Al spelen op de harp ontdekken we samen dat muziek hoog en laag, kort en lang, hard en zacht, langzaam en snel kan klinken. Al spelend leren de kinderen deze klankeigenschappen herkennen en gebruiken. En zo leren zo ook al de notennamen en ritmenotatie.

De fantasie fungeert tijdens deze cursus als drijvende kracht. Deze cursus heeft een duidelijke structuur, de kring is de basis, er is veel aandacht voor beweging, niet lang stilzitten, positieve beloning, improviseren.

CURSUSSEN 2024-2025

  • Kennismaking (8x) | 4-6 jaar: vanaf donderdag 5 september 2024 | 15.30 uur | 50 min | Annelies Kole | €70
  • Vervolgcursus (29x) | 4-6 jaar: vanaf donderdag 7 november 2024 | 15.30 uur | 50 min | Annelies Kole | €355

Open dagen 2024
We nodigen je van harte uit voor onze open dag op zaterdag 8 juni of zaterdag 24 augustus 2024. Markeer deze data alvast in je agenda en blijf vooral op de hoogte via onze nieuwsbrief. Je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van onze open dagen, proeflesmaand en vakantieactiviteiten.

Inschrijven voor het nieuwe seizoen?
De inschrijvingen voor de cursussen in het nieuwe seizoen zijn reeds geopend! 
Onze jaarcursussen starten in september, dus wees er als eerste bij en wacht niet te lang met inschrijven.

Privéles

Iedereen kan een privéles aanvragen bij Trias. In een privéles is er meer individuele aandacht. Sommige leerlingen vinden dat prettiger. Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden. 

Wanneer je privéles wilt volgen, kun je een e-mail sturen naar trias@stichting-trias.nl.
Vermeld in de e-mail het volgende:
- NAW gegevens
- welke soort les je wilt volgen
- op welke dagen en tijdstippen je beschikbaar bent (liefst meerdere opties)
- het aantal lessen dat je wilt afnemen.

Wij bekijken welke mogelijkheden er zijn en nemen contact met je op.  

PRIVÉLESSEN JEUGD
- jaarcursus wekelijks, 35 lessen: €975 
- jaarcursus tweewekelijks, 17 lessen: €495
- strippenkaart, 10 lessen: €315

PRIVÉLESSEN VOLWASSENEN
- jaarcursus wekelijks, 35 lessen: €1180
- jaarcursus tweewekelijks, 17 lessen: €600
- strippenkaart, 10 lessen: €380

PROEFLESSEN PRIVÉ
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €31,50 Volwassenen betalen €38. Je kunt betalen met pin.

FACTURERING
De factuur voor de proeflessen wordt voor aanvang van de lessen betaald.

Later instromen

Instromen in bijna alle jaarcursussen kan het hele jaar door, mits er plek is in de les. Bekijk de cursussen op de website en vraag een proefles aan. Instromen bij jaarcursussen met groepslessen muziek of zang kan tot 1 februari. Om in te stromen bij muziek of zanglessen is maatwerk nodig: meer informatie >>

Huurinstrumenten

Wil hij of zij thuis oefenen maar is er geen harp beschikbaar? Geen zorgen, je kunt bij ons een harp lenen. Het tarief voor het huren van een oefenharp bedraagt €86,-. Vink deze optie aan bij je inschrijving.

Leerplan en lesopbouw

Trias gaat uit van vier ontwikkelingsniveaus. Dit zijn Oriënteren, Ontwikkelen, Bekwamen en Excelleren. Elke leerling zal zich op een eigen wijze van de ene naar de volgende fase ontwikkelen. Op welke manier, in welk tempo, en tot welke fase deze ontwikkeling doorlopen wordt, hangt af van hoe vaak er geoefend wordt op het instrument én van de aanleg van de leerling voor muziek.

Als leidraad voor de inhoud van de lessen werken de docenten met een zogenaamd leerplan. Dit leerplan geeft aan wat de leerlingen per specifiek ontwikkelniveau al geleerd hebben en wat ze het komende cursusjaar zullen leren. De leerplannen vormen voor alle docenten de basis, maar geven de docenten de creatieve en vrije interpretatie om de doelen per groep of per individu aan te kunnen passen. Op die manier is het mogelijk om met zoveel mogelijk plezier en ontwikkeling samen muziek te maken.

Trias hecht veel waarde aan de volgende aspecten in een groepsles: 

  • Samenspelen
  • Oefenen van vaardigheden
  • Noten lezen en schrijven 
  • Stukjes muziek zelf bedenken en uitvoeren
  • Verschillende muziekstijlen
  • Presenteren, reflecteren en ontmoeten

Deze onderdelen worden niet allemaal in elke les behandeld, maar komen gedurende het schooljaar regelmatig aan bod. 

Bij Trias werken ervaren docenten. De docenten hebben een gevarieerde muzikale achtergrond. Zo zijn er docenten die zelf nog veel op het podium staan en zijn er docenten gespecialiseerd in het geven van muziekonderwijs. De docent volgt de ontwikkeling van de cursist gedurende het gehele cursusjaar en houdt in de gaten welke onderdelen eventueel meer aandacht nodig hebben en hoe de aansluiting van de cursist met de groep is.  

Een instrument leren bespelen gaat echter niet vanzelf. Oefenen is daarvoor van heel groot belang. Een belangrijke rol is daarvoor weggelegd voor de omgeving van de cursist omdat zij van invloed zijn op het beleven van plezier van het oefenen.