Ga direct naar de inhoud
En wat is jouw talent?

Harp

Lesvorm(en) Individueel Groepsles
Dag(en) donderdag
Aantal lessen min. 33 lessen (jaarcursus) of privéles op aanvraag
Tarief €425 (t/m 22 jaar) of privéles tarief
Docent(en) Annelies Kole
Ooievaarspas Scan de Ooievaarspas en ontvang eenmalig 100% korting. Ga voor de voorwaarden naar www.stichting-trias.nl/ooievaarspas

Wil je harp leren spelen of verder met harp spelen?

Bij Trias kun je op alle niveaus harp spelen. De harp is een indrukwekkend instrument, niet alleen wat betreft grootte, maar vooral door het betoverende geluid dat eruit komt. In de harp les is er aandacht voor techniek, het leren spelen van bestaande stukken, maar ook voor het maken van eigen stukjes en improvisatie. Op dit eeuwenoude tokkelinstrument kun je verschillende muziekstijlen spelen; volksmuziek, klassieke muziek, maar ook pop- en musicalliedjes. Harpdocent Annelies Kole neemt je mee in de wereld van de harp.

CURSUSSEN 2024-2025

  • Jaarcursus beginners 7+: vanaf donderdag 5 september 2024 | 16.30 uur | 30 min (duoles) | Annelies Kole

Tip: wacht niet te lang met inschrijven. De klassen stromen al snel vol!

TRIAS OPEN DAG 2024
We nodigen je van harte uit voor onze open dag op zaterdag 24 augustus 2024. Markeer deze data alvast in je agenda en blijf vooral op de hoogte via onze nieuwsbrief. Je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van onze open dagen, proeflesmaand en vakantieactiviteiten.

INSCHRIJVEN
De inschrijvingen voor de cursussen in het nieuwe seizoen zijn reeds geopend! Heb je al meer dan 1 jaar harples? Schrijf je dan in voor 'gevorderden'. Onze jaarcursussen starten in september, dus wees er als eerste bij! 

Beginners

Tijdens de eerste lessen ontdek je het instrument door het maken en spelen van eigen muzikale verhaaltjes, door liedjes op gehoor na te spelen en door een begin te maken met het notenschrift. Het leren lezen van noten gebeurt vervolgens op een speelse manier door elke noot een naam te geven.

Het spelen met de juiste handhouding is heel belangrijk bij harp. Daar wordt vanaf het begin veel aandacht aan besteed. Beide handen zijn even belangrijk en de linker- en rechterhand doen vanaf de eerste les ook allebei mee.

Wanneer de basis dan redelijk aanwezig is wordt het spelen van liedjes vanaf het notenschrift afgewisseld met het leren improviseren en het maken van eigen liedjes. Zoals voor elk instrument geldt is het belangrijk dat de liedjes, techniek en handhouding die in de les geleerd zijn, thuis worden geoefend.

Minimaal 1 jaar les gevolgd?

Heb je minimaal 1 jaar muziekles gevolgd en wil je verder? Voor de meeste muziekcursussen geldt dat je online inschrijft op een gevorderden cursus. Je geeft op het online inschrijfformulier je beschikbaarheid aan en je wordt geplaatst naar leeftijd en niveau. Om in te schrijven kun je klikken op “Inschrijven voor gevorderden” in het inschrijfformulier en geef je aan welke dagdelen en docent jouw voorkeur hebben.

Privéles

Iedereen kan een privéles aanvragen bij Trias. In een privéles is er meer individuele aandacht. Sommige leerlingen vinden dat prettiger. Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden. 

Wanneer je privéles wilt volgen, kun je een e-mail sturen naar trias@stichting-trias.nl.
Vermeld in de e-mail het volgende:
- NAW gegevens
- welke soort les je wilt volgen
- op welke dagen en tijdstippen je beschikbaar bent (liefst meerdere opties)
- het aantal lessen dat je wilt afnemen.

Wij bekijken welke mogelijkheden er zijn en nemen contact met je op.  

PRIVÉLESSEN JEUGD
- jaarcursus wekelijks, 35 lessen: €1025
- jaarcursus tweewekelijks, 17 lessen: €520
- strippenkaart, 10 lessen: €330

PRIVÉLESSEN VOLWASSENEN
- jaarcursus wekelijks, 35 lessen: €1240
- jaarcursus tweewekelijks, 17 lessen: €630
- strippenkaart, 10 lessen: €400

PROEFLESSEN PRIVÉ
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €33, volwassenen betalen €40. Je kunt betalen met pin.

FACTURERING
De factuur voor de proeflessen wordt voor aanvang van de lessen betaald.

Later instromen

Instromen in bijna alle jaarcursussen kan het hele jaar door, mits er plek is in de les. Bekijk de cursussen op de website en vraag een proefles aan. Instromen bij jaarcursussen met groepslessen muziek of zang kan tot 1 februari. Om in te stromen bij muziek of zanglessen is maatwerk nodig: meer informatie >>

Huurinstrumenten

Voor €210 (excl. €100 borg) kun je bij ons een grote harp huren of een oefenharp (kleine uitvoering) voor €90 (excl. €100 borg), mits deze op voorraad is. Dit geef je aan bij het inschrijfformulier. Let op: je kunt het instrument pas ophalen wanneer je een afhaalbericht van ons ontvangt. Bij afhalen dien je tevens de huurovereenkomst te tekenen en de borg te betalen per pin bij de administratiebalie. Voor de huurkosten van het instrument ontvang je een factuur. Ooievaarspashouders krijgen op vertoon van hun pas 50% korting op de huurprijs.

Leerplan en lesopbouw

Trias gaat uit van vier ontwikkelingsniveaus. Dit zijn Oriënteren, Ontwikkelen, Bekwamen en Excelleren. Elke leerling zal zich op een eigen wijze van de ene naar de volgende fase ontwikkelen. Op welke manier, in welk tempo, en tot welke fase deze ontwikkeling doorlopen wordt, hangt af van hoe vaak er geoefend wordt op het instrument én van de aanleg van de leerling voor muziek.

Als leidraad voor de inhoud van de lessen werken de docenten met een zogenaamd leerplan. Dit leerplan geeft aan wat de leerlingen per specifiek ontwikkelniveau al geleerd hebben en wat ze het komende cursusjaar zullen leren. De leerplannen vormen voor alle docenten de basis, maar geven de docenten de creatieve en vrije interpretatie om de doelen per groep of per individu aan te kunnen passen. Op die manier is het mogelijk om met zoveel mogelijk plezier en ontwikkeling samen muziek te maken.

Trias hecht veel waarde aan de volgende aspecten in een groepsles: 

  • Samenspelen
  • Oefenen van vaardigheden
  • Noten lezen en schrijven 
  • Stukjes muziek zelf bedenken en uitvoeren
  • Verschillende muziekstijlen
  • Presenteren, reflecteren en ontmoeten

Deze onderdelen worden niet allemaal in elke les behandeld, maar komen gedurende het schooljaar regelmatig aan bod. 

Bij Trias werken ervaren docenten. De docenten hebben een gevarieerde muzikale achtergrond. Zo zijn er docenten die zelf nog veel op het podium staan en zijn er docenten gespecialiseerd in het geven van muziekonderwijs. De docent volgt de ontwikkeling van de cursist gedurende het gehele cursusjaar en houdt in de gaten welke onderdelen eventueel meer aandacht nodig hebben en hoe de aansluiting van de cursist met de groep is.  

Een instrument leren bespelen gaat echter niet vanzelf. Oefenen is daarvoor van heel groot belang. Een belangrijke rol is daarvoor weggelegd voor de omgeving van de cursist omdat zij van invloed zijn op het beleven van plezier van het oefenen.

Trias Music & Dance Fest (TMDF)