Ga direct naar de inhoud
Overdracht voorzitterschap

Overdracht voorzitterschap Trias Raad van Toezicht

Na een periode van 8 jaar vertrekt Dominique Rosdorff, vanwege het aflopen van haar tweede termijn als voorzitter van de Raad van Toezicht. Wendy Muller zal haar half april opvolgen als voorzitter.

We blikken met Dominique terug op haar ervaringen als toezichthouder bij Trias.

Wat is het meest memorabele moment dat je hebt meegemaakt tijdens je tijd als toezichthouder bij Trias?
Dominique: “In juli 2017 heb ik het voorzitterschap van Coen Sleddering overgenomen. Vanaf mijn aantreden in 2016 was het duidelijk dat de gemeente Rijswijk zo stoer was om te onderzoeken of het mogelijk was om van het oude stadhuis het Huis van de stad te maken. Het was spannend om de raadsvergaderingen eind 2017 te volgen en af te wachten of alles wel doorgang zou krijgen. Uiteindelijk is het prachtig om ook de opening van het Huis van de stad mee te maken en te zien dat Trias een centrale plek heeft gekregen, een plek waar kunst en cultuur samenkomen om mensen te verbinden.”

Wat ga je het meest missen aan je rol als voorzitter van de Raad van Toezicht van onze organisatie?
Dominique: “Ik ga de samenwerking met de leden van de Raad van Toezicht zelf missen en de samenwerking met eerder Patty Jacobs en nu de nieuwe directeur bestuurder Bircan Bozbey. Natuurlijk ook de zeer betrokken en gedreven medewerkers van Trias, die laten zien dat zij bezig zijn met het verzorgen van kwalitatief goede en fijne muziek-, dans- en kunstlessen voor kinderen en volwassenen. Met een klein team wordt er enorm hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De samenwerking met de gemeente Rijswijk, de gemeente Leidschendam-Voorbrug en zoveel andere partners van Trias was plezierig en interessant.”

Op welke verandering of initiatief waar je een bijdrage hebt geleverd, ben je het meest trots op?
Dominique: “Vanaf 2019 heeft de cultuursector landelijk een grote ontwikkeling doorgemaakt. Denk hierbij aan de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Diversiteit & Inclusie Code. Het was boeiend om met de gehele Raad van Toezicht, samen met de medewerkers binnen die veranderende omgeving, Trias te vormen tot de organisatie die het nu is. Ze vormt een professionele werkomgeving en maakt kunst en cultuur met kwaliteit voor iedereen bereikbaar, op scholen en binnen groepslessen in de vrije tijd. Ik ben blij dat de organisatie zich nu verder kan focussen op deze opdracht in deze mooie nieuwe omgeving, waarbij samenwerkingen met diverse partners vanzelfsprekend zijn. Ieder jaar staat het jaarverslag op de website van Trias waarin je kunt lezen wat er allemaal wordt georganiseerd en hoeveel deelnemers en bezoekers er genieten van kunst- en cultuur.”

Met de nieuwe voorzitter, Wendy Muller, blikken we vooruit op de toekomst van Trias.

Kun je in het kort iets over jezelf vertellen?
Wendy: “Ik ben vier jaar geleden toegetreden tot de Raad van Toezicht en zit nu in mijn tweede termijn. Ik heb een brede bedrijfskundige en financiële achtergrond en heb veel ervaring opgedaan in verschillende (leidinggevende) rollen in het bankwezen en in de zorgsector. Wat ik mooi vind aan een rol in de Raad van Toezicht, is dat het de mogelijkheid geeft om een andere organisatie in een andere sector te leren kennen en te mogen bijstaan met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan. Ik vind het leuk en belangrijk om op deze manier een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren.”

Wat heeft jou gemotiveerd om de rol van voorzitter van de raad van toezicht op je te nemen?
Wendy: “Trias is een mooie organisatie met zeer bevlogen medewerkers en docenten. Ik vond het al een voorrecht om als lid van de raad toezicht te mogen houden en de organisatie met mijn kennis en ervaring te kunnen bijstaan. Als voorzitter komt daarbij dat je verantwoordelijk bent voor het goed functioneren van de Raad van Toezicht en dat je nauw samenwerkt met de directeur-bestuurder om te zorgen dat Raad op de juiste onderwerpen toezicht kan houden. Door voldoende diversiteit in achtergrond, kennis en ervaring in de Raad kunnen we Trias nog beter helpen, zowel met interne vraagstukken als bij de externe vertegenwoordiging in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Ik zie dat als een mooie uitdaging, waar ik veel energie van krijg en die goed past bij mijn ervaring.”

Wat zie je als de belangrijkste uitdagingen en kansen voor Trias in de komende jaren?
Wendy: “Trias heeft recent een mooie strategische visie voor de komende jaren opgesteld waarin de kansen en uitdagingen zijn beschreven. Als Raad van Toezicht hebben we hierin uiteraard meegedacht. Een belangrijke uitdaging is om nog meer mensen in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg te bereiken met kunst- en cultuuractiviteiten, waarbij kunst en cultuur toegankelijk is (en blijft) voor iedereen. Het Huis van de stad Rijswijk speelt hierin een belangrijke rol en biedt mogelijkheden om de samenwerking met de gemeente en de verschillende partners nog verder uit te breiden. Ook de uitbreiding van de samenwerking met het onderwijs in de regio is een belangrijke kans om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten kennismaken en te genieten van kunst en cultuur.”

Wat zijn jouw prioriteiten voor de eerste paar maanden als voorzitter van de raad van toezicht?
Wendy: “In de komende maanden krijgt de Raad van Toezicht er twee nieuwe leden bij. Daar zijn we heel blij mee, en we gaan ervoor zorgen dat ieders kwaliteiten zo goed mogelijk ingezet kunnen worden voor Trias. Ook gaan we samen met Trias aan de slag om de strategische visie uit te voeren en denken we actief mee over de dilemma’s die Trias daarbij tegenkomt. Dominique heeft hier als voorzitter in de afgelopen jaren een prima basis voor gelegd en ik ben dan ook trots om het voorzitterschap van haar te mogen overnemen.”

We danken Dominique voor haar inzet en warme betrokkenheid bij Trias en wensen onze nieuwe voorzitter Wendy veel plezier en succes in haar nieuwe rol.
Ga voor meer informatie over Trias naar www.stichting-trias.nl.