Ga direct naar de inhoud
Rijke Schooldag

Cultuureducatie belangrijk onderdeel van een ‘Rijke Schooldag’

Cultuureducatie is een belangrijk onderdeel in onderwijs dat leerlingen de beste kansen wil bieden in zowel hun loopbaan als in de samenleving. Daar zijn het Rijswijks Lyceum & Van Vredenburch College van overtuigd.

Binnen de ‘Rijke Schooldag’ ontwikkelt de school de komende jaren een breed aanbod van activiteiten om de interesses en het netwerk van de leerlingen te vergroten. In samenwerking met partners Trias, Centrum voor de Kunsten, Middin, Jeugdwerk Den Haag, Jinc en de gemeenten Rijswijk en Den Haag wordt een breed programma vormgegeven en aangeboden in een verlengde schooldag.

Naast andere sociale activiteiten, kunnen leerlingen op dit moment al lessen volgen op het gebied van beeldende kunst, theater, muziek productie, percussie, keyboard en bandcoaching. Deelname aan activiteiten, evenals de eventuele maaltijden, zijn voor alle leerlingen toegankelijk en zonder kosten.

Met deze integrale en structurele aanpak van het Rijswijks Lyceum & Van Vredenburch College is de school geselecteerd als voorloper binnen het programma ‘School en Omgeving’ van de Gelijke Kansen Alliantie en het Ministerie van Onderwijs. In heel Nederland zijn er 45 lokale coalities geselecteerd die de komende drie jaar een extra impuls gaan geven aan een stimulerende omgeving voor leerlingen binnen dit voorloperstraject. Het programma levert na drie jaar middels onderzoek een beperkt aantal varianten van een verrijkte schooldag op, waardoor in de toekomst voor alle leerlingen op een duurzame en structurele manier vorm kan worden gegeven aan een stimulerende leeromgeving.

Meer weten of geïnteresseerd in activiteiten voor een verlengde schooldag op jullie school?
Neem contact op door te mailen naar onderwijs@stichting-trias.nl.