Ga direct naar de inhoud
En wat is jouw talent?

Zang

Lesvorm(en) Groepsles
Dag(en) maandag, vrijdag
Aantal lessen min. 33 lessen (jaarcursus) of op aanvraag (privéles)
Tarief €350 (t/m 22 jaar) of privéles tarief
Docent(en) Orsaya Hertzinger
Ooievaarspas Scan de Ooievaarspas en ontvang eenmalig 100% korting. Ga voor de voorwaarden naar www.stichting-trias.nl/ooievaarspas

Ben je gek op zingen en wil je werken aan het verbeteren van je zang? Kom dan wekelijks zangles volgen bij Trias. Ontdek waar jouw mogelijkheden liggen op het gebied van zang, wat je kunt verbeteren en zing de sterren van de hemel. Je kunt je vanaf 7 jaar aanmelden voor een cursus zang. Laat je stembanden trillen en leer naast het samen zingen ook hoe je solo kunt schitteren. Je werkt samen met leeftijdsgenoten aan projecten.

MAAK JE KLAAR VOOR CURSUSSEIZOEN 2023-2024!
Instromen voor deze cursus is niet meer mogelijk. Wat je het beste kunt doen is inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van onze open dagen op 10 juni en 19 augustus 2023. Op 12 juni 2023 starten ook onze kennismakingscursussen, tegen een gereduceerd tarief maak je in 2 of 3 lessen kennis met een cursus. Ook zullen we je op de hoogte stellen van ons cursusaanbod 2023-2024.

Inschrijven nieuwsbrief

CURSUSSEN 2022-2023

  • Jaarcursus: vanaf maandag 29 augustus 2022 | 16.50 | Orsaya Hertzinger
  • Jaarcursus: vanaf vrijdag 2 september 2022 | 16.50 uur | Orsaya Hertzinger
Beginners 7+

Ben je 7 jaar of ouder en ga je voor het eerst op zangles? Dan plaatst de docent je zo goed als mogelijk op dezelfde dag en tijd als andere beginners. Je gaat aan de slag met het uitbreiden van een zang repertoire. Door verschillende soorten liedjes te zingen, raak je steeds meer vertrouwd in je eigen zangstem. Daarnaast leer je samen met andere kinderen zingen en wordt er aandacht besteed aan meerstemmige zang. Stap voor stap komen de  zang-technische aspecten aan bod. Zo werken we gedurende het cursusjaar toe naar een steeds geavanceerder niveau. 

Vaardigheden op een rij: 
- werken aan een goede zanghouding
- ontwikkeling van het innerlijk gehoor d.m.v. diverse werkvormen
- canon en quodlibet zingen (meerstemmige zang)
- ontwikkeling van zangtechnische vaardigheden
- coördinatie van zang in combinatie met ritme (body percussie)
- kennismaking met het notenschrift m.b.t. zingen van bladmuziek

Gevorderden

Bij zangles voor gevorderden wordt gewerkt aan meerstemmige zang en er is daarnaast veel aandacht voor duo of solo performance waarbij alle zang-technische aspecten die daarbij komen kijken. Leerlingen worden persoonlijk gecoacht op het gebied van zang en podium presentatie.

Vaardigheden op een rij:
- ontwikkeling van zangtechnische vaardigheden op gevorderd niveau
- betekenis van een lied vertalen naar een performance
- eigen creativiteit en muzikaliteit leren inzetten bij het je eigen maken van een lied
- ontwikkeling van het innerlijk gehoor d.m.v. diverse werkvormen
- meerstemmige zang van blad leren lezen 
- eventuele coaching bij zingen in combinatie met eigen begeleiding op gitaar of piano

Om in te schrijven kun je klikken op "ZANG GEVORDERDEN (DAG+TIJD VOLGT)" in het inschrijfformulier en geef je aan welke dagdelen en docent jouw voorkeur hebben. 

Privéles

Iedereen kan een privéles aanvragen bij Trias. In een privéles is er meer individuele aandacht. Sommige leerlingen vinden dat prettiger.  Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden. 

Wanneer je privéles wilt volgen, kun je een e-mail sturen naar trias@stichting-trias.nl.
Vermeld in de e-mail het volgende:
- NAW gegevens
- welke soort les je wilt volgen
- op welke dagen en tijdstippen je beschikbaar bent (liefst meerdere opties)
- het aantal lessen dat je wilt afnemen.

Wij bekijken welke mogelijkheden er zijn en nemen contact met je op.  

PRIVÉLESSEN JEUGD
- jaarcursus wekelijks, 35 lessen: €925 
- jaarcursus tweewekelijks, 17 lessen: €468
- strippenkaart, 10 lessen: €300

PRIVÉLESSEN VOLWASSENEN
- jaarcursus wekelijks, 35 lessen: €1135
- jaarcursus tweewekelijks, 17 lessen: €570
- strippenkaart, 10 lessen: €358

PROEFLESSEN PRIVÉ
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €30. Volwassenen betalen €36. Je kunt betalen met pin.

Later instromen

Instromen in bijna alle jaarcursussen kan het hele jaar door, mits er plek is in de les. Bekijk de cursussen op de website en vraag een proefles aan. Instromen bij jaarcursussen met groepslessen muziek of zang kan tot 1 februari. Om in te stromen bij muziek of zanglessen is maatwerk nodig: meer informatie >>

Leerplan en lesopbouw

Trias gaat uit van vier ontwikkelingsniveaus. Dit zijn Oriënteren, Ontwikkelen, Bekwamen en Excelleren. Elke leerling zal zich op een eigen wijze van de ene naar de volgende fase ontwikkelen. Op welke manier, in welk tempo, en tot welke fase deze ontwikkeling doorlopen wordt, hangt af van hoe vaak er geoefend wordt op het instrument én van de aanleg van de leerling voor muziek.

Als leidraad voor de inhoud van de lessen werken de docenten met een zogenaamd leerplan. Dit leerplan geeft aan wat de leerlingen per specifiek ontwikkelniveau al geleerd hebben en wat ze het komende cursusjaar zullen leren. De leerplannen vormen voor alle docenten de basis, maar geven de docenten de creatieve en vrije interpretatie om de doelen per groep of per individu aan te kunnen passen. Op die manier is het mogelijk om met zoveel mogelijk plezier en ontwikkeling samen muziek te maken.

Trias hecht veel waarde aan de volgende aspecten in een groepsles: 

  • Samenspelen
  • Oefenen van vaardigheden
  • Noten lezen en schrijven 
  • Stukjes muziek zelf bedenken en uitvoeren
  • Verschillende muziekstijlen
  • Presenteren, reflecteren en ontmoeten

Deze onderdelen worden niet allemaal in elke les behandeld, maar komen gedurende het schooljaar regelmatig aan bod. 

Bij Trias werken ervaren docenten. De docenten hebben een gevarieerde muzikale achtergrond. Zo zijn er docenten die zelf nog veel op het podium staan en zijn er docenten gespecialiseerd in het geven van muziekonderwijs. De docent volgt de ontwikkeling van de cursist gedurende het gehele cursusjaar en houdt in de gaten welke onderdelen eventueel meer aandacht nodig hebben en hoe de aansluiting van de cursist met de groep is.  

Een instrument leren bespelen gaat echter niet vanzelf. Oefenen is daarvoor van heel groot belang. Een belangrijke rol is daarvoor weggelegd voor de omgeving van de cursist omdat zij van invloed zijn op het beleven van plezier van het oefenen.

Trias Music Fest

Altijd al in een band willen spelen? Dat kan! Trias stimuleert groepslessen en sessies. Daarom kunnen muziekleerlingen elke schoolvakantie deelnemen aan de Trias Music Fest (TMF). Spelen in een band draagt namelijk bij aan de onderlinge verbondenheid en stimuleert samenwerking, waardering en begrip voor elkaar.

De cursisten verzinnen een eigen bandnaam, repeteren samen in één dagdeel en werken aan een echte performance. Aan het einde van de dag treden de cursisten op voor het publiek in de studio van Trias. Ouders, broertjes en zusjes mogen komen kijken!

Het is voor de leerlingen natuurlijk heel spannend om 'echt' op te treden. Door de voorstelling direct na de bandsessies te doen, zorgen we ervoor dat de leerlingen goed voorbereid en geconcentreerd zijn. We werken echt naar de voorstelling toe. Zo wordt het voorspelen nog leuker en worden de leerlingen gemotiveerd om vaker te willen optreden.

Dit zijn de data waarin de TMF-banddagen worden georganiseerd:
Herfstvakantie (25 & 26 oktober*): Leerlingen vanaf 1 jaar ingeschreven
Voorjaarsvakantie (28 feb & 1 maart): Alle leerlingen instrumentaal en zang
Meivakantie (25 & 26 april): Alle leerlingen instrumentaal en zang
Zomervakantie (11 & 12 juli): Alle leerlingen instrumentaal en zang

* Alle genoemde data is onder voorbehoud.