Ga direct naar de inhoud
En wat is jouw talent?

Zang

Lesvorm(en) Groepsles
Dag(en) maandag, vrijdag
Aantal lessen min. 33 lessen (jaarcursus) of op aanvraag (privéles)
Tarief €350 (t/m 22 jaar) of privéles tarief
Docent(en) Orsaya Hertzinger
Ooievaarspas Op vertoon van de Ooievaarspas verleent Trias eenmalig 100% korting. Ga voor de voorwaarden naar www.stichting-trias.nl/ooievaarspas

Ben je gek op zingen en wil je werken aan het verbeteren van je zang? Kom dan wekelijks zangles volgen bij Trias. Ontdek waar jouw mogelijkheden liggen op het gebied van zang, wat je kunt verbeteren en zing de sterren van de hemel. Je kunt je vanaf 7 jaar aanmelden voor een cursus zang. Laat je stembanden trillen en leer naast het samen zingen ook hoe je solo kunt schitteren. Je werkt samen met leeftijdsgenoten aan projecten.

CURSUSSEN 2022-2023

  • Jaarcursus: vanaf maandag 29 augustus 2022 | 16.50 | Orsaya Hertzinger
  • Jaarcursus: vanaf vrijdag 2 september 2022 | 16.50 uur | Orsaya
Beginners 7+

Ben je 7 jaar of ouder en ga je voor het eerst op zangles? Dan plaatst de docent je zo goed als mogelijk op dezelfde dag en tijd als andere beginners. Je gaat aan de slag met het uitbreiden van een zang repertoire. Door verschillende soorten liedjes te zingen, raak je steeds meer vertrouwd in je eigen zangstem. Daarnaast leer je samen met andere kinderen zingen en wordt er aandacht besteed aan meerstemmige zang. Stap voor stap komen de  zang-technische aspecten aan bod. Zo werken we gedurende het cursusjaar toe naar een steeds geavanceerder niveau. 

Vaardigheden op een rij: 
- werken aan een goede zanghouding
- ontwikkeling van het innerlijk gehoor d.m.v. diverse werkvormen
- canon en quodlibet zingen (meerstemmige zang)
- ontwikkeling van zangtechnische vaardigheden
- coördinatie van zang in combinatie met ritme (body percussie)
- kennismaking met het notenschrift m.b.t. zingen van bladmuziek

Gevorderden

Bij zangles voor gevorderden wordt gewerkt aan meerstemmige zang en er is daarnaast veel aandacht voor duo of solo performance waarbij alle zang-technische aspecten die daarbij komen kijken. Leerlingen worden persoonlijk gecoacht op het gebied van zang en podium presentatie.

Vaardigheden op een rij:
- ontwikkeling van zangtechnische vaardigheden op gevorderd niveau
- betekenis van een lied vertalen naar een performance
- eigen creativiteit en muzikaliteit leren inzetten bij het je eigen maken van een lied
- ontwikkeling van het innerlijk gehoor d.m.v. diverse werkvormen
- meerstemmige zang van blad leren lezen 
- eventuele coaching bij zingen in combinatie met eigen begeleiding op gitaar of piano

Om in te schrijven kun je klikken op "ZANG GEVORDERDEN (DAG+TIJD VOLGT)" in het inschrijfformulier en geef je aan welke dagdelen en docent jouw voorkeur hebben. 

Privéles

Iedereen kan een privéles aanvragen bij Trias. In een privéles is er meer individuele aandacht. Sommige leerlingen vinden dat prettiger.  Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden. 

Wanneer je privéles wilt volgen, kun je een e-mail sturen naar trias@stichting-trias.nl.
Vermeld in de e-mail het volgende:
- NAW gegevens
- welke soort les je wilt volgen
- op welke dagen en tijdstippen je beschikbaar bent (liefst meerdere opties)
- het aantal lessen dat je wilt afnemen.

Wij bekijken welke mogelijkheden er zijn en nemen contact met je op.  

PRIVÉLESSEN JEUGD
- jaarcursus wekelijks, 35 lessen: €925 
- jaarcursus tweewekelijks, 17 lessen: €468
- strippenkaart, 10 lessen: €300

PRIVÉLESSEN VOLWASSENEN
- jaarcursus wekelijks, 35 lessen: €1135
- jaarcursus tweewekelijks, 17 lessen: €570
- strippenkaart, 10 lessen: €358

PROEFLESSEN PRIVÉ
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €30. Volwassenen betalen €36. Je kunt betalen met pin.

Later instromen

Instromen in bijna alle jaarcursussen kan het hele jaar door, mits er plek is in de les. Bekijk de cursussen op de website en vraag een proefles aan. Instromen bij jaarcursussen met groepslessen muziek of zang kan tot 1 februari. Om in te stromen bij muziek of zanglessen is maatwerk nodig: meer informatie >>

Leerplan

Trias heeft jarenlange ervaring met lesgeven. Onze cursisten leren muziek op een instrument, krijgen zangles of gebruiken de computer om muziek te produceren. Tijdens de lessen maakt Trias gebruik van vier ontwikkelingsniveaus: oriënteren, ontwikkelen, bekwamen en excelleren

Aan de hand van alle disciplines die Trias de cursisten biedt, loop je individueel een ontwikkelingsfase door. De manier waarop en het tempo waarin je deze fase doorgaat, hangt af van de hoeveelheid oefening en aanleg van de cursist. De docent kijkt bij elke cursist welk onderdeel de meeste aandacht nodig heeft of wat past bij de diegene om een goeie aansluiting te vinden. Lessen worden aangeboden in groepsverband, maar ook privélessen.

Gedurende het cursusjaar komen de volgende aandachtspunten aan bod: samenspelen, oefenen van vaardigheden, noten lezen en schrijven, zelf bedenken en uitvoeren en presenteren, reflecteren en ontmoeten. De lessen worden op zo’n manier ingericht, dat de expertise van de docent duidelijk naar boven komt. Echter, gaat dit niet zonder oefenen. Ook geld hier: oefening baart kunst. De omgeving waar de cursist zich bevindt, kan hierbij helpen om zinvol en met plezier te oefenen.

Trias Music Fest

Altijd al in een band willen spelen? Dat kan! Trias stimuleert groepslessen en sessies. Daarom kunnen muziekleerlingen elke schoolvakantie deelnemen aan de Trias Music Fest (TMF). Spelen in een band draagt namelijk bij aan de onderlinge verbondenheid en stimuleert samenwerking, waardering en begrip voor elkaar.

De cursisten verzinnen een eigen bandnaam, repeteren samen in één dagdeel en werken aan een echte performance. Aan het einde van de dag treden de cursisten op voor het publiek in de studio van Trias. Ouders, broertjes en zusjes mogen komen kijken!

Het is voor de leerlingen natuurlijk heel spannend om 'echt' op te treden. Door de voorstelling direct na de bandsessies te doen, zorgen we ervoor dat de leerlingen goed voorbereid en geconcentreerd zijn. We werken echt naar de voorstelling toe. Zo wordt het voorspelen nog leuker en worden de leerlingen gemotiveerd om vaker te willen optreden.

Dit zijn de data waarin de TMF-banddagen worden georganiseerd:
Herfstvakantie (25 & 26 oktober*): Leerlingen vanaf 1 jaar ingeschreven
Voorjaarsvakantie (28 feb & 1 maart): Alle leerlingen instrumentaal en zang
Meivakantie (25 & 26 april): Alle leerlingen instrumentaal en zang
Zomervakantie (11 & 12 juli): Alle leerlingen instrumentaal en zang

* Alle genoemde data is onder voorbehoud.