Gitaar elektrisch

Aantal lessen op aanvraag
Tarief privéles tarief
Korting Ooievaarspas/ familiekorting

Trias accepteert de Ooievaarspas en heeft familiekorting

Lestijd op aanvraag - na min. 1 jaar gitaarles

Heb je minimaal een jaar gitaarles gehad? Dan kun je beginnen met elektrische gitaar! Snerpende solo’s en snoeiharde melodieën. Met de elektrische gitaar kun je naast akkoorden en noten ook effecten gebruiken, zoals slides, hammer-ons en pull-offs. Zo klinkt een toon of noot net even anders.

Beginners

Op aanvraag. Vraag een proefles aan of mail naar trias@stichting-trias.nl om je in te schrijven.

Tijdens de eerste lessen ontdek je het instrument door het maken en spelen van eigen muzikale verhaaltjes, door liedjes op gehoor na te spelen en door een begin te maken met het notenschrift. Het leren lezen van noten gebeurt vervolgens op een speelse manier door elke noot een naam te geven.

Het spelen met de juiste handhouding is heel belangrijk. Daar wordt vanaf het begin veel aandacht aan besteed. Beide handen zijn even belangrijk en de linker- en rechterhand doen vanaf de eerste les ook allebei mee.

Wanneer de basis dan redelijk aanwezig is wordt het spelen van liedjes vanaf het notenschrift afgewisseld met het leren improviseren en het maken van eigen liedjes. Zoals voor elk instrument geldt is het belangrijk dat de liedjes, techniek en handhouding die in de les geleerd zijn, thuis worden geoefend.

Gevorderden

Heb je minimaal 1 jaar muziekles gevolgd en wil je verder? Voor de meeste muziekcursussen geldt dat je online inschrijft op een gevorderden cursus. Je geeft op het online inschrijfformulier je beschikbaarheid aan en je wordt geplaatst naar leeftijd en niveau.

Iedereen kan een privéles aanvragen bij Trias. In een privéles is er meer individuele aandacht. Sommige leerlingen vinden dat prettiger. Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden.

PROEFLESSEN PRIVÉ
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €30. Volwassenen betalen €36. Je kunt betalen met pin.

Bandlessen: maandag 8 februari t/m zaterdag 20 maart 2021
Trias Music Fest: maandag 22 maart t/m zaterdag 27 maart 2021

Later instromen

Instromen in bijna alle jaarcursussen kan het hele jaar door, mits er plek is in de les. Bekijk de cursussen op de website en vraag een proefles aan. Instromen bij jaarcursussen met groepslessen muziek of zang kan tot 1 februari. Om in te stromen bij muziek of zanglessen is maatwerk nodig: meer informatie >>

Huurinstrumenten

Geen zorgen, je kunt bij ons een elektisch gitaar lenen. Het tarief voor het huren van een elektrisch gitaar (excl. snoer en versterker): €60. Vink deze optie aan bij je inschrijving.

Leerplan

Trias heeft jarenlange ervaring met lesgeven. Onze cursisten leren muziek op een instrument, krijgen zangles of gebruiken de computer om muziek te produceren. Tijdens de lessen maakt Trias gebruik van vier ontwikkelingsniveaus: oriënteren, ontwikkelen, bekwamen en excelleren

Aan de hand van alle disciplines die Trias de cursisten biedt, loop je individueel een ontwikkelingsfase door. De manier waarop en het tempo waarin je deze fase doorgaat, hangt af van de hoeveelheid oefening en aanleg van de cursist. De docent kijkt bij elke cursist welk onderdeel de meeste aandacht nodig heeft of wat past bij de diegene om een goeie aansluiting te vinden. Lessen worden aangeboden in groepsverband, maar ook privélessen.

Gedurende het cursusjaar komen de volgende aandachtspunten aan bod: samenspelen, oefenen van vaardigheden, noten lezen en schrijven, zelf bedenken en uitvoeren en presenteren, reflecteren en ontmoeten. De lessen worden op zo’n manier ingericht, dat de expertise van de docent duidelijk naar boven komt. Echter, gaat dit niet zonder oefenen. Ook geld hier: oefening baart kunst. De omgeving waar de cursist zich bevindt, kan hierbij helpen om zinvol en met plezier te oefenen.

Trias Music Fest

Altijd al in een band willen spelen? Dat kan! Trias stimuleert groepslessen en sessies. Daarom kunnen muziekleerlingen elke schoolvakantie deelnemen aan de Trias Music Fest (TMF). Spelen in een band draagt namelijk bij aan de onderlinge verbondenheid en stimuleert samenwerking, waardering en begrip voor elkaar.

De cursisten verzinnen een eigen bandnaam, repeteren samen in één dagdeel en werken aan een echte performance. Aan het einde van de dag treden de cursisten op voor het publiek in de studio van Trias. Ouders, broertjes en zusjes mogen komen kijken!

Het is voor de leerlingen natuurlijk heel spannend om 'echt' op te treden. Door de voorstelling direct na de bandsessies te doen, zorgen we ervoor dat de leerlingen goed voorbereid en geconcentreerd zijn. We werken echt naar de voorstelling toe. Zo wordt het voorspelen nog leuker en worden de leerlingen gemotiveerd om vaker te willen optreden.

Dit zijn de data waarin de TMF-banddagen worden georganiseerd:
Herfstvakantie (25 & 26 oktober*): Leerlingen vanaf 1 jaar ingeschreven
Voorjaarsvakantie (28 feb & 1 maart): Alle leerlingen instrumentaal en zang
Meivakantie (25 & 26 april): Alle leerlingen instrumentaal en zang
Zomervakantie (11 & 12 juli): Alle leerlingen instrumentaal en zang

* Alle genoemde data is onder voorbehoud.