Ga direct naar de inhoud
Breakdance

Breakdance

Lesvorm(en) Groepsles
Dag(en) donderdag
Aantal lessen min. 33 lessen (jaarcursus)
Tarief €280
Docent(en) Chris Steijlen
Ooievaarspas Scan de Ooievaarspas en ontvang eenmalig 100% korting. Ga voor de voorwaarden naar www.stichting-trias.nl/ooievaarspas

Volg een of meerdere basiscursussen breakdance en ontwikkel jezelf verder in de vervolgcursus.

Breakdance is één van de meest herkenbare dansstijlen van de hiphop scene. Het is ook wel bekend als breaking of b-boying en is ontstaan door samenkomst van Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse culturen. Dit zie je terug in de verschillende muziekstijlen waar op gedanst wordt.

Onder leiding van breakdance docent en b-boy Chris Steijlen, leer je de basis van het breaken. De basis bestaat uit Toprocks, Downrocks, Freezes en Powermoves. Deze basisbewegingen zijn belangrijk om jezelf verder te kunnen ontwikkelen in deze dansstijl. Belangrijke aspecten zoals leren bewegen op een ritme, fysieke motoriek, discipline, lenigheid en kracht komen aan bod.

Als je de basis beheerst, neem je de ‘next step’ met breakdance en ontwikkel je jezelf verder in het breaken met moeilijkere moves. Omdat breaking voornamelijk een individuele dansstijl is, zal er tijdens de lessen gewerkt worden aan jouw eigen stijl. Breakdance docent Chris stoomt je klaar voor het competitieve gedeelte, het battlen. Je leert hoe je jezelf het beste kan presenteren en hoe je tactisch een battle in gaat. 

MAAK JE KLAAR VOOR CURSUSSEIZOEN 2023-2024! 
Twijfel je nog over deze cursus? In de maand september kun je je inschrijven voor 1 gratis proefles. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar trias@stichting-trias.nl onder vermelding van je gewenste cursus, voor- en achternaam, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. 

Inschrijven proefles

Wil je op de hoogte gehouden worden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van onze open dagen, kennismakingscursussen en vakantie activiteiten. Ook zullen we je op de hoogte stellen van ons cursusaanbod 2023-2024.

CURSUSSEN 2023-2024

  • Jaarcursus 6 t/m 9 jaar: start vanaf donderdag 31 augustus 2023 | 16.00 uur | 50 min | Chris Steijlen
  • Jaarcursus 10 t/m 22 jaar: start vanaf donderdag 31 augustus 2023 | 16.50 uur | 50 min | Chris Steijlen

Kledingadvies

  • Een joggingbroek of legging die lekker zit
  • Sportschoenen; dit kunnen gymschoenen zijn of echte danssneakers van een danswinkel. Goede dansschoenen kun je ook vinden in de goedkopere schoenenwinkels. De schoenen moeten niet te groot of te klein zijn, dat danst niet prettig en leidt af.