Ga direct naar de inhoud
Cultuureducatie met Kwaliteit

Over CmK

Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) brengt leerlingen in aanraking met literatuur, lezen, muziek, dans, beeldende kunst, theater en film. Kinderen ontwikkelen zich dankzij cultuuronderwijs tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw.

Trias en de Bibliotheek begonnen in 2013 met CmK. Intussen doen al 30 basisscholen mee aan dit creatieve programma. In co-creatie met de scholen worden leerlijnen voor de kunstvakken ontwikkeld. De Bibliotheek aan de Vliet is de partner voor leerlijn lezen en literatuur. Trias verzorgt leerlijnen muziek, theater, beeldende kunst, dans en film.

Naast lessen in de klas door kunstdocenten, zijn er trainingen voor leerkrachten in het onderwijs. Leerkrachten kunnen zich ontwikkelen tot lees- of cultuurcoördinator. Daarnaast zijn er (online) workshops te volgen over actuele onderwerpen.

In de periode van 2021-2024 doet zeker 80% van de basisscholen in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg mee aan CmK. Naast het bestaande programma komt er ook een programma voor filmeducatie in samenwerking met het International Film Festival Rotterdam (IFFR). 

Bekijk hier alle CmK leerlijnen of schrijf je in voor de CmK nieuwsbrief. 

Cmk in Zuid-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rijswijk, de gemeente Leidschendam-Voorburg, het Fonds voor Cultuurparticipatie en Kunstgebouw.