Ga direct naar de inhoud
Jessica

Jessica Overdijk

"Mijn naam is Jessica Overdijk en ik ben beeldend kunstenaar, speelgoed maker en animator. Mijn kunst & design praktijk kenmerkt zich door het gebruik van visuele elementen uit de westerse cultuur rondom kindermedia en jeugdigheid en het werken met gesatureerde kleuren. Mijn autonome werk is multimediaal, mijn projecten bestaan vaak uit een combinatie van verschillende elementen zoals video, installatie, performance en beeldhouwen. Mijn werk gebruikt mijn persoonlijke fascinatie voor fantasie en verhalen vertellen als een speculatieve manier om de werkelijkheid te verbeelden.

Mijn achtergrond is gevarieerd. Ik ben mijn creatieve carrière begonnen op het grafisch lyceum Rotterdam waar ik grafisch ontwerp en animatie heb gestudeerd. Na een tijd in Spanje te hebben gewerkt als beeldend kunstenaar ben ik naar het Verenigd Koninkrijk gegaan om mijn bachelor te halen in Art & Design aan The Birmingham school of art. Vervolgens heb ik mijn universitaire master behaald in Fine art aan City and Guilds of London art school, beide studies heb ik cum laude afgerond. Tijdens en na mijn studies heb ik gewerkt in kunstgalerijen in Engeland en heb ik gewerkt in de grafisch ontwerp en animatie industrie. Als beeldend kunstenaar heb ik tentoongesteld in galerieën in binnen en buitenland waaronder Tate Liverpool, East side projects en fargo village.

Mijn ervaring in de game en animatie industrie neem ik mee in mijn game design lessen, waar alles draait om de fantasie van de kinderen te stimuleren. Samen gaan we aan de slag om coole karakters, schattige side kicks en weerzinwekkende werelden te creëren. Digitaal tekenen, ontwerpen, storyboarden, verhalen brainstormen en mini games maken komt allemaal aanbod."