Ga direct naar de inhoud
Goed zo! Nog een keer!

Isolde Troost

Isolde is één van onze pianodocenten. Zo noemt ze zichzelf: pianist, professioneel herriemaker, stuiterbal en stiekeme nerd!

"Nadat ik mijn bachelor Piano in 2011 haalde, besloot ik om in Oslo te gaan wonen. In 2013 was ik klaar met mijn Master of Piano Performing en heb ik nog een jaar les gegeven voordat ik weer naar huis kwam. Nu ben ik, naast pianodocent bij Trias, ook bezig als zelfstandig pianist en geef ik concerten in Nederland en in het buitenland. 

Ik speel al piano sinds mijn vierde. Dat komt omdat er een piano in onze woonkamer stond en mijn grote broer mocht wél spelen en ik níet en dat was: Niet. Eerlijk. Ik kan me dus eigenlijk niet eens herinneren dat ik géén piano speelde elke dag, gelukkig maar ook – dat lijkt me hartstikke saai!

Mijn doel is dat de leerlingen mij op een gegeven moment niet meer nodig hebben. Ik leg de focus op zelfwerkzaamheid, zelf leren, ontdekken en problemen oplossen. Dat natuurlijk op een zo leuk mogelijke manier, zodat het oefenen erin blijft!  Ik vind het harstikke leuk om les te geven, juist omdat ik er zelf zo vroeg mee ben begonnen. Muzikaal onderwijs is een heel belangrijk onderdeel van de ontwikkeling en dat ik daaraan kan bijdragen met het doorgeven van mijn enthousiasme over muziek is alleen maar fantastisch!

Het blijkt echt waar te zijn dat je zenuwachiger bent voor je leerlingen, dan als je zelf moet spelen!"