Ga direct naar de inhoud
En wat is jouw talent?

Kennismakingscursus: de Muziekspeeltuin

Lesvorm(en) Groepsles
Dag(en) zaterdag
Aantal lessen 3
Tarief 15€
Docent(en) Laura Rafecas
Locatie Generaal Spoorlaan 2, Rijswijk

De Muziekspeeltuin laat jonge kinderen op speelse wijze en binnen hun eigen belevingswereld kennis maken met de wereld van muziek.

De Muziekspeeltuin is voor de allerkleinste muzikantjes van 4 t/m 5 jaar. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat muziek op jonge leeftijd een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van een kind. Dus start met muziek! 

Lesopbouw
In de lessen spelen we op kleine instrumenten: handtrom, triangel, claves, sambabal, woodblock, klokkenspel. Middels deze instrumenten leren de kinderen hoge en lage klanken maken, hard en zacht spelen. Ze ervaren de lange en korte klanken en dat allemaal met grafische notatie. We zingen liedjes en doen lekker veel doe-opdrachten zoals op maat lopen en klappen of zelf liedjes maken.

Beleef het in de Muziekspeeltuin
Fantasie neemt een belangrijke plek in. De kinderen beelden samen verhalen uit en gaan op avontuur in de wereld van muziek. Blishta deelt haar lessen in verschillende thema’s. Herfst, dierentuin, circus, sinterklaas, kerst, winter, geluidenparade, lente, sprookjesbos en nog veel meer komt voorbij. Je beleeft het in de Muziekspeeltuin!

START-EN EINDDATUM
18-06-2022 t/m 02-07-2022

KENNISMAKINGSCURSUS
Onder leiding van een vakdocent maak je kennis met ritmes, instrumenten en geluiden! Mocht je na deze kennismakingscursus de smaak te pakken hebben, dan kan je je inschrijven voor deze cursus! Maar wees er snel bij, want vol = vol.